Николина Ангелкова проведе работна среща с Панси Хо

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с Панси Хo, вицепрезидент и главен секретар на „Глобалния форум за туризъм и икономика“

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Панси Хо, вицепрезидент и главен секретар на „Глобалния форум за туризъм и икономика“. Г-жа Хо е и вицепрезидент на Китайската туристическа камара, в ръководството е и на „Световния съвет за туризъм и пътувания“, освен това е и изпълнителен председател и управляващ директор на финансовия конгломерат „Шун Так“ Холдинг (Shun Tak Holdings Limited). Те разговаряха в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ),  която се провежда в град Чанду, Китай. Двете обсъдиха перспективите за развитие на туризма в България, както и бъдещи взаимни партньорства.   
Министър Ангелкова запозна г-жа Хо с проектите, по които работи страната. Един от тях е подготовката за 2-рото издание на „Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути“, които ще се проведе в края на следващата година. Министърът посочи, че ведомството и правителството водят последователна политика за утвърждаването на страната като туристическа дестинация в четири сезона. Тя обясни още, че се работи усилено за постигането на ежегодни ръстове в туристическия сектор, като се очаква това да се превърне в устойчива тенденция.
Г-жа Хо поздрави министър Ангелкова за избора инициативата „2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие“ да се отбележи именно с пощенска марка. И посочи, че това е интересен и подходящ начин за поставяне на акцент върху идеите на международната инициатива.
„Глобалния форум за туризъм и икономика“ ще проведе събитие през октомври в район Макао, Китайска народна република (КНР).  Участие във форума ще вземе и България. Фокус на събитието ще е насърчаването на регионалния туризъм в рамките на инициативата 16+1, която включва страните от Централна и Източна Европа и Китай. Страната ще участва в дебат за публично-частното партньорство, както и в информационен щанд, на който ще се показват рекламни материали на българския туризъм.

„Глобалният форум за туризъм и икономика“ е водеща международна платформа за популяризиране на устойчивото развитие на световната туристическа индустрия. Събитието се организира от правителството на специален административен район Макао с подкрепата на правителството на КНР, Световната организация по туризъм (СОТ), ЮНЕСКО, Световния съвет за пътувания и туризъм (ССПТ), Европейската туристическа комисия (ЕТК), Федерацията на световните туристически градове (ФСТГ) и Китайската федерация на индустрията и търговията (КФИТ).  От своето учредяване през 2012 г. до днес, във форума са взели участие повече от 7 000 души от над 63 държави, сред които 54 делегации от различни китайски провинции и над 300 международни лектора.