Столтенберг: Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват - bulgaria.utre.bg

Столтенберг: Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват

14 септември 2017, 13:36 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikimedia commons

Така генералният секретар на НАТО коментира споразумението на Турция с Русия за покупка на руски ракетни отбранителни системи С-400

Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг във връзка със споразумението на Турция с Русия за покупка на руски ракетни отбранителни системи С-400, съобщава електронното издание на в. "Хюриет".
"С какъв вид оборудване ще се сдобият зависи от всеки от съюзниците. Това е национално решение на Турция", коментира той пред агенция Спутник.
Столтенберг добави, че това, което е важно за НАТО, е различните системи да работят заедно.

"Не е постъпило искане във връзка с интегрирането на тази система в системата на НАТО за въздушна отбрана. Поради тази причина въпросът все още не е поставен на масата", каза още генералният секретар на НАТО.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди дни на връщане от пътуване в Казахстан, че Турция вече е платила депозит на Русия за покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 въпреки възраженията на съюзниците й от НАТО. Той подчерта, че както Турция, така и Русия са решени да доведат до край процеса.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят