ГЕРБ отхвърли ветото на президента - bulgaria.utre.bg

ГЕРБ отхвърли ветото на президента

14 септември 2017, 12:44 | Мила Иванова
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Г. Марков: Уважаваме президентската институция, но имаме право да не се съгласим с ветото

Управляващите гласуваха да отхвърлят ветото на президента Румен Радев, което той наложи на приетите от парламента промени в Закона за околната среда. Според тях екооценката на националните обекти - магистрали, пристанища и пътна инфраструктура, ще се обжалва само на една инстанция. Приемайки промените в Закона отново в същия им вид, днес от ГЕРБ не зачетоха президентското вето и неговите мотиви.
"Ние сме парламентарната група на ГЕРБ, спечелила 4 пъти изборите. Уважаваме президентската институция, уважаваме самия г-н президент, избран от 2 000 000 българи, но имаме право да не се съгласим с ветото и да вървим напред”.
Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков, по време на дебатите по повторното разглеждане на промените в Закона за Опазване на околната среда, предвиждащи отпадане на втората съдебна инстанция при обжалването оценките за въздействието на околната среда (ОВОС) на големи инвестиционни проекти, върху които държавният глава наложи вето.
„България е република с парламентарно управление, защото вътрешната и външната политика се осъществява от правителството. Правителствено управление, а не неправителствено.
„Протестърите”, по Конституция сдруженията нямат право на политическа дейност, а те си позволяват истеричен политически език. Ако искат да управляват, да направят партия и да влязат в парламента. Да направят 3 инстанции, 30, 300. Да спрат лифтове, да спрат развитието, да вземат да спрат и метрото”, заяви Георги Марков от парламентарната трибуна.
От БСП се заканиха да сезират Конституционния съд и заявиха, че са стартирали подписка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика