По-топъл септември от обичайното

Общество

14-09-2017, 09:50

Снимка:

pexels

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очаква ни хубава и топла есен

НИМХ: Лятото приключва на 22 септември в 23.02 часа

През идния уикенд температурите ще достигнат до 35 градуса

В петък ще е слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 29° и 34°. През почивните дни ще се задържи слънчево и горещо, температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 32° и 37°, по Черноморието малко по-ниски. Вятърът от изток-югоизток ще се усили и в Източна България ще е умерен.

В понеделник ще е все още горещо и предимно слънчево. В следобедните часове над западните райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

През нощта срещу вторник и във вторник ще се усили вятърът от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали и прегърми. Температурите ще започнат да се понижават, но все още в югоизточните райони ще е горещо.

В сряда ще има значителна облачност и на места краткотрайни превалявания. С умерен и силен северен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и температурите значително ще се понижат, преобладаващите максимални ще бъдат между 18° и 23°.

През следващите дни тенденцията е за относително спокойно време, с разкъсана облачност, повече слънчеви часове и малко валежи, с по-голяма вероятност около 26-и. Температурите ще бъдат по-високи от обичайните.