Тони Зетова: Много сме щастливи от тази толкова важна победа - bulgaria.utre.bg

Тони Зетова: Много сме щастливи от тази толкова важна победа

13 септември 2017, 12:48 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Тони Зетова: Много сме щастливи от тази толкова важна победа

Невероятно е,че успяхме да спечелим този мач от 0:3, заяви Гергана Димитрова

"Дори не осъзнавахме, че губим с 0-3. Много сме щастливи от обрата, който направихме в този толкова важен мач!" Това заяви селекционерът на националния отбор за жени под 23 години Антонина Зетова малко след невероятната победа на тима срещу Куба с 4-3 от Група Б на Световното първенство в Словения. "Лъвиците" загубиха първите 3 части, но успяха да направят впечатляващ обрат и да постигнат 3-и пореден успех на Шампионата на планетата, съобщи БФ Волейбол.  
 

"Според мен момичетата бяха много напрегнати в началото, защото прекалено много искаха да спечелят този мач. Именно затова не играха много добре в първите минути", сподели Антонина Зетова пред официалния сайт на турнира.
 
"Този нов формат на срещите не ти дава големи шансове да направиш такъв обрат. Ние дори не осъзнавахме, че губим с 3 гейма. Мисля, че моята втора разпределителка промени развитието на двубоя днес. Много съм щастлива, че разполагам в състава си с две равностойни и качествени състезателки на този пост, които могат да спечелят даден мач със своите решения в близост до мрежата. Куба е много силен отбор. Те играха много силно в началото с добро посрещане, атака и блок. Не ни оставиха шанс да покажем нашата игра", добави селекционерът на тима ни.
 
"След като успяхме да поизравним резултата започнаха да допускат повече грешки, а ние заиграхме с повече спокойствие. Финалният резултат е този, който има значение, защото това беше много важен мач за нас. Щастливи сме, че успяхме да го спечелим", завърши именитата волейболистка.
 

"Невероятно е, че успяхме да спечелим този мач от 0-3!"Това заяви капитанът на националния отбор за жени под 23 години Гергана Димитрова малко след невероятната победа на тима срещу Куба с 4-3 от Група Б на Световното първенство в Словения. "Лъвиците" загубиха първите 3 части, но успяха да направят впечатляващ обрат и да постигнат 3-и пореден успех на Шампионата на планетата. Гергана Димитрова отново беше с основен принос за страхотното представяне на тима, като успя да реализира 12 точки.

"Играхме срещу отбор, какъвто не сме срещали в Европа. Много съм щастлива, че успяхме да се върнем в мача, след като загубихме първите 3 гейма. Всички в тима сме много щастливи от този успех. Беше много тежък мач. Невероятно е, че направихме такъв обрат в двубой като този. Когато имаш предмиство от 3-0 и се нуждаеш само от още една част, за да спечелиш двубоя, но противниковия отбор успее да обърне срещата и да се поздрави с успеха...това може да те съкруши", сподели Гергана Димитрова пред официалния сайт на турнира.

Днес е почивен ден на Световното първенство, а в четвъртък от 18:00 ч.б.в. България излиза срещу Бразилия.
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета