Барса се чувства по-добре без Неймар

Бразилецът и Мбапе правят голове с лекота за ПСЖ

Преди мача Барса и Ювентус, доста хора смятаха,че срещата ще бъде трудна за каталунците. Още не бе отшумял спомена от четвъртфинала на отминалата Шампионска лига, когато в първата среща в Торино бианконерите сломиха Барса с 3:0.

Допълнително напрежението на "Камп Ноу" бе нагнетено през лятото от доброволното напускане на Неймар в посока ПСЖ. В Юве имаха контузени играчи, но се смяташе,че на Барселона предстои труден мач.


В новият си вариант с Усман Дембеле и, както винаги, вездесъщ Меси за италианския гранд нямаше прошка. Като,че ли блауграна стоеше много по-добре без Неймар. Меси не се чувстваше длъжен да подава топката на липсващия вече бразилец. От време на време Суарес играеше с нея. С идването си  Дембеле привнесе скорост в атака. А Меси освен с пасове се нагърбваше, както в ранните си години, да правии завършва сам атаките като вкарва. Лео отново се възползва от моментите в които е най-силен. А именно на малки разстояния и тръгване от място да създаде виелица около себе си и да поразява вратата. Досега не бе вкарвал на големия Буфон, но сега го направи два пъти. След мача Джиджи джентълменски отиде и погали по-главата гениалният футболист.

В този първи кръг много от грандовете взеха повече от убедителни победи. Такъв бе успеха и на ПСЖ в Глазгоу над Селтик с 5:0. Отново триото Неймар,Мбапе и дежурния Кавани бяха автори на голове. Първота попадение за парижани отбеляза Неймар, който очевидно се чувства във вихъра и в европейските срещи на ПСЖ. Второто, с което срещата бе практически спечелена,бе на Мбапе. Двамата с лекота бележат и във френското първенство и очевидно и в Европа.

Ясно е,че ПСЖ и Байерн ще решават,кой да е първи в тази група. Баварците започнаха с класика 3:0 у дома срещу Андерлехт. Сега се очакват с интерес двубоите между ПСЖ и Байерн. И в тях ще се види дали Неймар и Мбапе могат да бъдат все така ефикасни и срещу претенденти за Купата на Шампионската лига.