Наши двойки са на четвъртфинал на европейското първенство по плажен тенис - bulgaria.utre.bg

Наши двойки са на четвъртфинал на европейското първенство по плажен тенис

10 септември 2017, 12:05 | Мила Иванова
  • Снимка:
    БФТенис

Финалите в първенството са в днес следобед

Две български двойки при жените се класираха за четвъртфиналите в утешителната надпревара на европейското първенство по плажен тенис, която също носи точки за отборното класиране, съобщава БФТенис. Първенството се провежда във ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.  
Мария Каракушева и Ани Попова се наложиха в два сета над първата двойка на Австрия. За четвъртфиналите се класира и двойката ни Катина Симеонова и Петя Янева.  
Смесената двойка Петя Янева и Емил Аргиров се представи силно, но в много атрактивен мач отстъпи на световните шампиони от Италия.
Днес първенството ще завърши с финалите при мъжете, жените и смесените двойки.
Очаквано за финалните срещи при мъжете и жените се класираха само италиански представители. При мъжете за титлата ще спорят първите две поставени двойки Лука Джимароса и Марко Гарабини срещу Лука Чарли и  Микеле Кабелети. При жените в битката за титлата ще играят италианките Федерика Бачета и Джилия Каспари срещу София Джимати и Фламиния Дейна.
За втора поредна година България е домакин на европейското първенство по плажен тенис. В първенството участват рекорден брой състезатели и нации /112 състезателни двойки от 22 държави/.
Финалите в първенството са в днес следобед, а входът е безплатен.
Домакин на първенството е БФТенис в партньорство с „ФеърПлей интернешънъл“ и ваканционно селище Санта Марина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета