Защо да отидем на море през септември?

Водещият мотив за избор на море през този месец е спокойствието

20% по-евтино море през септември по Южното Черноморие. Не само евтината почивка обаче привлича туристите. Водещият мотив за избор на море през този месец е спокойствието, което настъпва в края на сезона по курортите, предава БНТ.

"Времето е много по-благоприятно, не е толкова горещо. Цените на настаняване и на изхранването са доста по-занижени. Водата е доста по-чиста. Плажовете са също в много добро състояние. Така че септември месец, както и началото на сезона, са може би най-привлекателните месеци за почивка", обясни управителят на хотел Антон Тръпков.

Намаленията в момента са в зависимост от категорията на хотелите, но със сигурност са доста атрактивни. Около 20 процента са отстъпките в пакетните цени за почивка през септември спрямо активния сезон.

Още по-евтино излиза морето, ако решите да отседнете не в хотел, а в къща за настаняване.

Оферти за море през септември се търсят от много туристи. Основната причина за това е спокойствието, което настъпва в края на сезона по курортите.

Хотелиерите вече са готови и с атрактивни оферти за почивните дни около 22 септември. Пакетите от три нощувки за четиричленно семейство на база закуска и вечеря и ползване на спа услуги се предлагат между 300 и 400 лева, в зависимост от избора на хотел.