ГЕРБ: 9 септември е ден на памет към избитите след преврата от 1944 година - bulgaria.utre.bg

ГЕРБ: 9 септември е ден на памет към избитите след преврата от 1944 година

08 септември 2017, 14:07 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ

Лили Друмева коментира, че БСП са наследници на комунистическата олигархия

ГЕРБ и Съюзът на репресираните от комунизма в България се обявиха против „пищните“ тържества на БСП по повод 9 септември. Това стана ясно на съвместен брифинг на ГЕРБ и Съюза на репресираните от комунизма в България, предаде агенция „Фокус“. Народният представител Тома Биков от ГЕРБ заяви, че 9 септември е ден, в който си спомнят за паметта на онези, които са били избити след кървавия преврат от 1944 г.

„Извън това, си спомняме за този ден, защото той отмести България от пътя, по който тя винаги е вървяла от своето национално възраждане. Редица хора загубиха живота си, стотици хиляди бяха подложени на несправедлива репресия, а милиони прекараха живота си в една затворена държава и нямаха възможност да се реализират като истински европейци. Оценката за този ден беше дадена не от нас, а от БКП, която 45 години по-късно сама свали своя режим, сама смени името си и сама изключи своите лидери от себе си“, посочи той.

По думите на Биков за съжаление, в последните години се наблюдава една тенденция към непризнаване на тези престъпления. „Те никога не са били признавани открито, но се наблюдава една тенденция за завръщане към принципите на една идеология, която отрича и си поставя за цел да унищожи традиционните национални ценности и да положи основите на нови без религия, без национална идентичност и без семейство. Това казва Маркс. Затова съдим не грешниците, а греха на тази човеконенавистна идеология, която е в разрез с всички традиционни ценности на всички общества“, добави Биков.

Антон Тодоров от ГЕРБ допълни, че 9 септември е може би най-черният ден в историята на България. „След 9 септември, последните 45 години на страната беше наложена тотална диктатура, а управляващият елит беше колониален, директно назначаван от Москва. Това доведе до там, че на 10 ноември 1989 г. самите комунисти признаха, че страната е във фалитно състояние и сме далеч назад. Това никога от днешните наследници на БКП – БСП не беше признато, не се извиниха за чудовищните престъпления и дори зам.-председатели на Народното събрание имат нахалството да казват, че това е един светъл период на развитие на страната“, заяви Тодоров.

От Съюза на репресираните от комунизма в България заявиха, че се създават опити за дестабилизация на парламента и оттам на обществото. Според тях демагогията като водещ принцип на БСП, откакто съществува като партия, е проличала и в тези 3 дни. По думите им само преди 2 дни, когато чествахме 6 септември, по места не е могло човек да доближи до паметниците, които са били препълнени от представителите „комунистическата партия“. „Тези, които 50 години не празнуват този празник, изведнъж се сетиха, че е важен в условията на демокрацията. За утре готвят пищни тържества“, заявиха от Съюза на репресираните от комунизма в България.

Те подчертаха, че приветстват усилията на ПП ГЕРБ, насочени към въвеждането и установяването на нов стил и морал на управление на държавата. Председателят на Съюза на репресираните от комунизма в България Лили Друмева коментира, че БСП са наследници на комунистическата олигархия. „Каня всички, за които тази мрачна дата 9 септември означава много, да излязат и да покажат с поведението си, с отношението си, на шествие срещу тези, които искат да възвеличат тази дата и да ни накарат да забравим“, каза още Лили Друмева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика