М. Габриел: Фалшивите новини застрашават демокрацията и обществото ни - bulgaria.utre.bg

М. Габриел: Фалшивите новини застрашават демокрацията и обществото ни

08 септември 2017, 10:00 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Нашият сигнал е много ясен - цялостен единен подход с основен център сигурност на гражданите

Киберсигурност, борба с фалшиви новини и осигуряване на по-мащабно Интернет покритие. Тези основни приоритети на Европейската комисия в сферата на дигиталните технологии подчерта българският еврокомисар Мария Габриел в ефира на БНТ.

Габриел определи фалшивите новини като проблем, който пряко застрашава демокрацията ни и обществото ни. Еврокомисарят коментира и предстоящото създаване на общ европейски механизъм за координация при кибератаки, който да предпази гражданите от изнудване и кражба на данни.

""Няма държава-членка, която може сама да се справи с такъв феномен. Много важно е в отделните страни-членки да имаме екипи, готови да реагират и координирано този отговор да бъде предоставен, за да не ни се случва това, което се случи по време на WannaCry. Нашият сигнал е много ясен - цялостен единен подход с основен център сигурност на гражданите. Само по този начин можем да градим доверието в тази цифрова икономика, която всички толкова искаме да допринесе реални ползи за икономиките ни и за хората", обясни еврокомисарят.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика