Родителите внесоха подписка в НС, искайка камери в яслите - bulgaria.utre.bg

Родителите внесоха подписка в НС, искайка камери в яслите

07 септември 2017, 06:44 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bulgariautre/ архив

Видеонаблюдение в помещенията за децата е поставено в едва 30% от детските градини

Видеонаблюдение във всички детски градини и ясли у нас. За това настояват родители от цялата страна. Те внесоха подписка в парламента с искане за незабавни промени в закона. До тук се стигна след серия от случаи на насилие в детски заведения през изминалите месеци, предаде Нова Телевизия.

През май Столична община обеща да постави камери отвън и вътре във всички 24 ясли. Към момента обаче това не се е случило. „В 83% от детските градини на територията на общината вече има изградена система за видеонаблюдение”, увери служителят на кметството Мария Минчева.

Видеонаблюдение в помещенията за децата е поставено в едва 30% от детските градини. За цялата страна процентът е дори по-малък. Затова родители, обединени в инициативен комитет, внесоха в парламента 10 000 подписа с предложения за промени в закона. Изграждането на вътрешно видеонаблюдение става само с изричното съгласие на родителите. Дори само един обаче да откаже, камери нямало как да се сложат, твърдят от общината.

Сред другите искания на майките и бащите са да бъдат осигурени ресурсни учители, психолози и логопеди за всички деца със специални образователни потребности. Родителите настояват и да получат възможност да прекарват повече време в яслата, за да могат децата им да се адаптират по-лесно.

Ако всички тези искания не бъдат чути, родителите са готови и на по-радикални действия като например отново да излязат на протест.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика