Стойко Стоянов: Бокова ще си тръгне опозорена от ЮНЕСКО (видео)

Името на България е забъркано в много тежък корупционен скандал

Името на България е забъркано в много тежък корупционен скандал, това е много голям шамар за нас! В това бе категоричен журналистът Стойко Стоянов, от ефира на България он еър.
Вчера стана ясно, че е разкрита мащабна схема за пране на пари и подкупване на политици, ръководена от правителството на Азербайджан. Оказа се, че в схемата има и българска следа. Банкерът и съпруг на Ирина Бокова, Калин Митрев е получил 8 превода на обща стойност 425 хил. евро в периода 2012 г. -2014 г., като всички плащания са за супервайзърски услуги.

Бокова заяви, че погрешно се намесва и нейното име в този случай. На което Стоянов отговори: Това е доста подло измъкване!

"Не е новина от вчера или днес, че Калин Митрев е замесен в този скандал. А и не само в този. Това се знае от години. Досега Бокова не обръщаше внимание на скандала и се държеше сякаш всичко са клюки и интриги. Ирина Бокова ще си тръгне опозорена от ЮНЕСКО", уверен е журналистът.

Митрев обясни, че данъците върху платената му сума от 425 хил. евро са за консултанска дейност в Азербайджан и те са декларирани и платени като данъци в България. Стойко Стоянов обаче постави въпроса за какво тези пари са пристигали при него.

"От 2012 г. до 2014 г. представители на азербайджанския елит са превели близо 3 млрд. долара към европейски политици за закупуване на луксозни стоки, имоти, пране на пари, включително и признаване на изборите в Азербайджан. Част от тази афера е Калин Митрев, съответно и Ирина Бокова", заключи Стоянов.