Правителствена делегация водена от Борисов е на посещение в Гърция - bulgaria.utre.bg

Правителствена делегация водена от Борисов е на посещение в Гърция

06 септември 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    facebook

Ще бъде бъде подписан Меморандум за разбирателство между България и Гърция за развитието на железопътната връзка "Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе"

Българската правителствена делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов е на посещение в Гърция. Днес ще бъде бъде подписан Меморандум за разбирателство между България и Гърция за развитието на железопътната връзка "Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе".
Меморандумът ще бъде подписан от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и от гръцкия министър на инфраструктурата, транспорта и мрежите Христос Спиртзис. В официалната делегация, придружаваща българския премиер, е включен и заместник министър-председателят Томислав Дончев.
Документът регламентира подготвителните работи и съвместното управление на коридора от двете държави. Проектът предвижда свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен коридор, както и развитие на пристанищата, които са част от основната ТЕН-Т мрежа. Включено е изграждането на двойна електрифицирана жп линия с внедрена ERTMS система за управление на железопътния трафик.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика