Радев връчи орден „Стара планина“ първа степен на посланик Камило Дзуколи

Тази година се навършват 10 години откакто Камило Дзуколи е посланик в България

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев връчи орден „Стара планина“ първа степен на Камило Дзуколи, посланик на Суверения военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта. „Тази година се навършват 10 години откакто Камило Дзуколи е посланик в България. Той е извършил огромна дарителска, организационна и популяризаторска дейност в полза на страната ни, за подпомагането на хиляди страдащи и нуждаещи се у нас хора, както и за поддържането и издигането на авторитета на християнската вяра и опазването на мира и толерантността“, подчерта в изказването си Румен Радев.
 
Държавният глава припомни, че под ръководството на посланик Дзуколи, посолството на Малтийския орден вече повече от десетилетие организира над 350 хуманитарни прояви в 107 населени места в България, които включват различни дарения за домове за социално слаби, за деца и възрастни в неравностойно положение, пострадали при природни бедствия и бежанци. Президентът благодари на посланик Камило Дзуколи за неговата благородна и хуманна дейност, както и за личния му принос за доброто сътрудничество между Република България и Малтийския орден.
 
По време на церемонията Камило Дзуколи благодари за оказаната подкрепа от страна на държавния глава и президентската институция в областта на благотворителността и доброволческите инициативи. „Удовлетворен съм от престоя си в България. За мен тази страна остава близък приятел“, заяви посланик Дзуколи и изрази надежда, че доброто сътрудничество между Република България и Малтийския орден ще  продължава да се развива така активно и в бъдеще.