Шест българки в основната схема на "Алианц къп"

Надпреварата е с награден фонд от 25 000 долара

Шест български тенисистки ще играят в основната схема на тенис турнира в София "Алианц къп". Надпреварата на червените кортове започна кортовете на ТК "Левски" и има награден фонд от 25 000 долара.

Три от българките Виктория Томова, Диа Евтимова и Джулия Терзийска се класират по ранкинг за основната схема. Петя Аршинкова, Гергана Топалова и Ани Вангелева получиха "уайлд кард" от организаторите,съобщи БФ Тенис.

Още в първия кръг ще има и българско дерби. Водачката в схемата Виктория Томова ще играе срещу Диа Евтимова. Томова, която е №155 в световната ранглиста, игра на финалите на единично и на двойки в турнира миналата година, но ги загуби. През 2013-а Томова и Евтимова в тандем спечелиха трофея при дуетите в София.

Петя Аршинкова играе срещу Жаклин Кристиан (Румъния). Джулия Терзийска започва с квалификантката Даша Иванова (САЩ). Ани Вангелова среща друга квалфикантка Кристина Адамеску (Румъния). Държавната шампионка за жени Гергана Топалова има трудна задача на старта срещу №6 в схемата Габриела Русе (Румъния).

Всичките срещи на българките от първия кръг ще се играят в сряда.

Други три наши момичета Даря Шаламанова, Невена Георгиева и Михаела Кафтанова стигнаха до финала на пресявките, но не успяха да се класират за основната схема.