Новороденият шведски принц ще се казва Габриел

Свят

05-09-2017, 06:41

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Принц Уилям и Кейт очакват трета рожба

Бебето, появило се на бял свят миналата седмица, е вторият син на принц Карл Филип и принцеса София

Най-новият член на шведското кралско семейство ще се казва Габриел, заяви дядо му, крал Карл XVI Густав, цитиран от ДПА.

Кралят уточни също, че другите имена на новородения принц ще са Карл и Валтер. Новороденият внук на Карл XVI Густав ще носи титлата херцог на Даларна - "намигване" към майка му принцеса София, която произхожда от тази провинция, разположена северозападно от Стокхолм.

Бебето, появило се на бял свят миналата седмица, е вторият син на принц Карл Филип и принцеса София. Първият им син Александър е роден през 2016 г. 38-годишният Карл Филип се ожени за бившия модел София Хелквист, която е с 6 години по-млада от него, през юни 2015 г. След като се омъжи за принца, Хелквист получи титлите принцеса и херцогиня на Вармланд.

Принц Габриел е 6-ият внук на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия и е шести поред в наследяването на престола. Карл Филип е второто от трите деца на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия. Карл Филип има две сестри - престолонаследничката принцеса Виктория и принцеса Мадалена, предава БНТ, позовавайки се на БТА.