Ангелкова: Чрез изпращането на картичките туристите ще усетят лично отношение

Общество

05-09-2017, 06:36

Снимка:

пресцентър МТ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 400 хил. картички тръгват към туристи, почиващи в България

Отпечатването на картичката „Благодаря ви, че избрахте България!“ ще струва между 0.06 и 0.07 стотинки

Отпечатването на картичката, с която ще благодарим на туристите, които са избрали за своята почивка България, ще струва между 0.06 и 0.07 стотинки. Общата стойност на поръчката от 400 хил. картички ще бъде между 24 и 27 хил. лева. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Информационна агенция "Фокус".

“Идеята да изпратим тези картички на чуждестранни туристи, които са посетили нашата страна дойде от това да покажем едно лично отношение към тях. Смятам, че такъв жест със сигурност е по-различен маркетингов подход и по-различно представяне на нашата страна, свързано с личното докосване на тези туристи“, допълни министърът на туризма.

Дизайнът на картичката повтаря визията на марката посветена на „2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие“. На филателното издание са изобразени стенописи на Рилския Манастир и Тракийската казанлъшка гробница, а автор е Тетяна Узунова. Визията е одобрена от Експертният съвет по маркоиздаване към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"По този начин направихме картичка с изображения, които достойно да представят културно-историческото наследство на България. Смятам, че дизайнът се получи много добре. Представяйки ги във формата на кръгове, които са символ на вечността и безкрайността, това допълнително дава представа за корените на нашата страна“, допълни Ангелкова.

Министърът на туризма подчерта, че чрез изпращането на картичките, всеки един от случайно избраните туристи, ще усети лично отношение. "Най-добрият начин да разберем дали сме се справили с тази задача е да проследим кой от тези туристи се е върнал в България за своята почивка или е препоръчал нашата страна на своите приятели и роднини. Знаете, че най-добрата реклама е от уста на уста", заяви Ангелкова.