Симеонов: Преместваемите обекти в Слънчев бряг трябва да бъдат премахнати

След активната намеса на държавата приходите в туризма са превишили миналогодишните данни

Всички преместваеми обекти в курорта Слънчев бряг трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, предава БНТ.

"По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони", добави Симеонов.

"Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само Слънчев бряг, а и Златни пясъци са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари", каза вицепремиерът. "Ще инициираме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които да се въведе ред в курортите", информира той.

Симеонов каза, че "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерирало никакви печалби. Според Сименов Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.