Паднахме от Холандия, но загубата от Беларус тежи повече

Стадион "Васил Левски" ще е пълен за срещата с Франция

След загубата от Холандия в Амстердам може да се ядосваме за пропиляното първо полувреме,в което националите играха безкрайно плахо. Нямаше нищо общо със смелата игра показана с Швеция в София.
Едва през второто полувреме нашите момчета изнесоха повече играта. И не случайно отбелязахме гол. Макар и за малко преди третото попадение на холандците срещата стана по-равностойна.

И все пак трябва да съжаляваме не толкова за загубата от Холандия,колкото за тази от Беларус. Да,вече минаха два мача след спъването на националите в Беларус,но развитието на нещата в нашата група продължава да ни кара наистина да да съжаляваме за липсата на три точки срещу Беларус.

Сега можехме да имаме не 12, а 15 точки. Франция, колкото и да е силна, с нас не играе сполучливо. Със сигурност стадион "Васил Левски" ще е препълнен за мача с Франция в София. При една домакинска победа над "петлите"  и успех като гост над  Люксембург можеше да съберем 21 точки.

Домашното равенство на Франция с Люксембург за 0:0 може, ако не друго, да ни накара да помечтаем. При загуба от нас и победа у дома над Беларус Франция ще има 20 точки. Холандия ако вземе още шест точки ще бъде с 19. Шведите ако загубят последния мач в Холандия и преди това спечелят у дома също ще съберат 19 пункта. Но Холандия ще отиде на бараж защото при равен брой точки ще има предимство с шведите. В Стокхолм те направиха реми за 1:1. И сега каквато и да е победа ще ги изстреля на бараж.

А ние в най-добрия случай може да съберем 18. И ще ни е яд за липсата на онези три точки от Беларус като гост.

...Освен ако не се получи някаква странна въртележка в която Франция да изгуби последните си два мача с нас и домакинството с Беларус. И по някакъв вариант да се повтори случката от световните квалификации за Мондиала в Щатите. Тогава пак бяхме в група с Франция и Швеция и ние с шведите се класирахме за Щатите, където станахме четвърти в света. Както се казва мечтите са безплатни..