Гергана Топалова спечели титлата на открито на Държавното лично първенство за мъже и жени "Грифид хотели"

Надпреварата от календара на БФТенис е с награден фонд от 10 хиляди лева

Гергана Топалова е шампион на България от Държавното лично първенство за мъже и жени "Грифид хотели". Състезанието се провежда на кортовете на Национален тенис център в София. Надпреварата от календара на БФТенис е с награден фонд от 10 хиляди лева, който се осигурява със съдействието на Грифид хотели.
На финала 17-годишната пловдивчанка се наложи над защитаващата титлата си Джулия Терзийска със 7:5, 1:0 и отказване заради контузия на Терзийска. Това е поредна титла за Топалова от Държавно първенство през тази година. Тя стана шампионка в зала в началото на тази година. Преди седмица Гергана Топалова в тандем с Петя Аршинкова спечелиха титлата на държавното отборно първенство с ТК“Левски“.
На финала при мъжете ще играят първите двама поставени Александър Лазаров и Васил Младенов. Водачът в схемата и миналогодишен финалист Александър Лазаров победи с 6:2, 6:1 Александър Донски. В другата полуфинална среща Васил Младенов се наложи над квалификанта Йоан Георгиев с 7:6(5), 6:1.
Александър Лазаров и Васил Младенов играха на финала на Държавното първенство в зала през миналата година, а победата спечели Младенов.
Финалната среща при мъжете ще започне утре в 10.00 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ HD.