Четири държави приемат Евроволей 2019 при мъжете

Спорт

02-09-2017, 13:39

Снимка:

БФВолейбол

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

България завърши на шесто място на Европейското първенство по волейбол

За първи път събитието ще се проведе в четири държави

Четири страни ще бъдат домакини на Европейското първенство за мъже през 2019 г.  Франция, Словения, Белгия и Холандия ще приемат 31-то издание на надпреварата, съобщава БФВолейбол. Турнирът ще се проведе от 13 до 29 септември 2019 година. Новината бе съобщена от президента на ЦЕВ Александър Боричич.
За първи път събитието ще се проведе в четири държави. Евроволей 2019 ще се превърне в крайъгълен камък в историята на европейския волейбол и ще предостави наистина уникална възможност за дългосрочно и устойчиво развитие на играта в цяла Европа.
 
Италия и Сърбия и Черна гора бяха първите държави, които обединиха усилията си за домакинство на форума през 2005 г., преди Австрия и Чехия (2011 г.), Дания и Полша (2013 г.), България и Италия (2015 г.), които направиха същото. Организацията на събитието в четири страни обаче е нещо наистина безпрецедентно. Националните федерации и ЦЕВ ще потвърдят градовете домакини във всяка страна по-късно тази година.
 
В 31-то издание на Евроволей ще участват 24 отбора, което ще даде възможност рекорден брой национални федерации да се конкурират и да позволи безпрецедентен брой фенове да присъстват. Дванадесет отбора, включително от държавите-домакини, ще бъдат предварително класирани за финалния кръг според представянето на тазгодишния шампионат, който в момента се провежда в Полша.