Фандъкова: Учебната година ще започне нормално

Направена е организация ремонтните дейностите на някои места да не пречат на учебния процес

Учебната година ще започне нормално, направена е нужната организация ремонтните дейностите на някои места да не пречат на учебния процес. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери ремонта на 5-то Основно училище „Иван Вазов", предаде Агенция „Фокус“.

„Важни са мерките за енергийна ефективност освен за околната среда и за икономията. Очаквам до 15 септември в повечето сгради да приключат ремонтите“, обясни Фандъкова и уточни, че по план има общо 17 училища и детски градини, в които ремонтните дейности ще продължат.

„Учебната година ще започне нормално. Директорите и районните кметове са направили нужната организация дейностите да не пречат на учебния процес. Имаме 2 детски градини, в които все още не се приемат деца, те са пренасочени към други детски градини, в зависимост от желанието на родителите“, каза още тя.

Йорданка Фандъкова поясни, че двете детските градини са 75 градина в „Младост“ и 86 градина в „Люлин“.

„Надявам се както всяка година да се справим и да успеем да подобрим средата за децата. Всички проверяваме, особено районните кметове, те са възложители на тези процедури. За нас най-важно е качеството, това са деца и трябва да бъде направено добре“, допълни кметът на София.

„Важно е да има добра среда за децата, както и добри учители. Пожелавам на всички училища и детски градини да имат добър персонал, пожелавам успех на колегите. Възложила съм всички дворове да бъдат измити преди 15 септември, да се освежат пешеходните пътеки, където има проблеми с улиците и тротоарите на входовете на детските градини и училищата“, пожела Фандъкова.