Григор Димитров отпадна на US Open

Гришо загуби от Рубльов

Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от Големия шлем US Open. Седмият поставен в схемата българин загуби от 53-ия в света Андрей Рубльов от Русия с 5:7, 6:7(3), 3:6 на "Луис Армстронг" в Ню Йорк.

Гришо започна отлично мача и проби 19-годишния си съперник за 3:1, след което затвърди. При 5:3 българинът сервираше за сета, но се пропука и Рубльов при третата си възможност върна пробива. Лошата серия на Григор продължи и той беше пробит отново след първата си двойна грешка. Рубльов затвори сета на собствено подаване със 7:5.

Димитров тръгна с пробив и в началото на втората част за 3:1, след което затвърди на нула. След това Гришо отново развали играта си и Рубльов върна брейка за 3:4. Сета се реши в тайбрек в който руският тийнейджър поведе с 5:1 точки при смяната на полетата. При 6:3 Рубльов получи три сетбола и реализира още първия.

В третата част Димитров беше пробит за 1:3. При 5:3 Рубльов стигна до мачбол и го реализира за да затвори мача с 6:3.

Григор завърши мача с 39 непредизвикани грешки (11 от тях двойни). Той вкара 60 процента първи сервис и реализира 75 процента от точките при разиграването му,съобщи БФ Тенис.