Георги Братоев: Не показахме най-доброто, на което сме способни

Не успяхме да влезем в мача със Сърбия докрай,заяви Пламен Константинов

Мъжкият национален отбор по волейбол на България загуби от Сърбия с 0:3 (21:25, 22:25, 26:28) в двубой от 1/4 -финалите на Европейското първенство, който се игра в „Таурон Арена“ в полския град Краков. С това националите ни не успяха да намерят място във финалната четворка на шампионата, като отпадат от по-нататъшна надпревара и ще заемат място сред първите осем на Евроволей, съобщи БФ Волейбол. Тимът на Сърбия се класира за полуфинали, където ще срещне състава на Германия, който по-рано отстрани Чехия с 3:1 гейма.

Националите ни бяха догонващи в първия гейм, като не успяха да се противопоставят на съперника докрай и Сърбия спечели гейма, като поведе с 1:0.

Втория гейм започна много по-добре за България, като на първото техническо прекъсване тимът ни водеше с 8:6. За съжаление националите ни се подведоха по спокойното темпо на съперника и загубиха инициативата. След равенството 12:12, сърбите взеха преднина и я запазиха. Пламен Константинов опита чрез смени да направи някаква промяна, но и това не донесе нужния обрат, а „плавите“ отново надделяха и поведоха с 2:0 гейма.

В третата част волейболистите ни имаха всички шансове да спечелят гейма и да се върнат в играта, но отново не успяха. След равенството 24:24, националите ни изпуснаха два геймбола, като Сърбия отново каза тежката си дума и надделя, а с това спечели и крайната победа.

Цветан Соколов бе най-резултатен в мача с 20 точки (1 ас, 1 блокада). За Сърбия Дражен Лубурич завърши с 13 (2 блокади), а Урош Ковачевич добави 11 (1 ас).


Ето какво каза разпределителят Георги Братоев след срещата: „Волейболистите на Сърбия бяха много по-добри от нас и заслужаваха тази победа. Ние не показахме най-доброто, което можем. Дадохме им втория гейм толкова лесно. Ако не се реализират шансовете, следва наказание и това е, което се случи в този мач. "

 

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов заяви след загубата от Сърбия с 0:3 гейма, в 1/4-финалите на Евроволей, че тимът ни не е успял да влезе докрай в мача„ Не успяхме да влезем както трябва в мача докрай. Дори в третия гейм водехме и имахме шанс да го спечелим, но не успяхме. Липсваше ни заряда, с който се печели такъв тип мачове. Нормално имаме добър блок, но в този двубой не работеше”.