След 50 години България отново победи Швеция

Манолев, Георги Костадинов и Чочев влязоха в историята

След 50 години България отново победи Швеция. Вкара на скандинавците отново три гола. А авторите на попаденията Станислав Манолев, Георги Костадинов и Ивайло Чочев влязоха в историята. Нашите извоюваха паметна победа над Швеция с 3:2.

На вратата Пламен Илиев си заслужи прозвището Тигъра и пазеше като истински тигър. Спаси в решителен момент дузпа и извади поне пет чисти голови положения на шведите.

А "тре крунур" далеч не бяха слаби в атака. Форсберг и Берг,заедно със снажния Тойвонен през второто полувреме направиха много остри атаки. Но те бяха спирани със саможертвата на нашите защитници и момчетата от предни позиции, които се връщаха да бранят българската врата.

През цялото време на българските играчи не им мина през ум да играят защитно. През първата част буквално натикахме снажните шведи в тяхната половина. Момчетата на Хубчев показаха характер и връщаха  с наши голове попаденията,които шведите ни вкарваха.


Петър Хубчев явно е изградил отбор с характер. Какъвто беше и като футболист, без да парадира е сглобил добре тактически построен тим, които да показва наистина здрав характер.

Жалко за загубата от Беларус като гост. Защото има съвсем реална възможност, след като бихме в София Холандия и Швеция да постигнем успех и срещу силната Франция. От една страна "петлите" са се класирали почти сигурно за световното, а от друга ние си имаме традиции да играем успешно срещу тях.

Тогава клишето"отпаднали достойно" наистина ще звучи реалистично. В този цикъл Хубчев направи така,че неговия отбор да побеждава утвърдените имена в групата. Трябва да накара за следващия момчетата да внимават с така наречените "джуджета".

Звучи малко фантастично, но при победа на нашите над Холандия като гост и още шест точки от Франция у дома и от Люксембург като гост да се надяваме на второто място. Тогава в последния кръг ще трябва да чакаме Холандия да играе феърплей и да победи Швеция като домакин.