Цветанов: Направеното в името на хората е най-големият политически дивидент

Заявяваме категоричното си желание да участваме в реализирането на политики за засилване на интеграционните процеси в Европа

Нужно е народните представители да успеем да работим заедно и да не забравяме, че направеното в името на хората е най-големият политически дивидент. Много по-голям от самоцелното политическо противопоставяне, обричащи ни на застой, което ни прави и непродуктивни. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Програмата ни изразява категоричната ни готовност за 4-годишен пълен мандат. Още по-малко съмнение буди яснотата по законодателните приоритети на този парламент. Тема, по която опозицията спекулира още от самото начало“, заяви той. „Заявяваме категоричното си желание да участваме в реализирането на политики за засилване на интеграционните процеси в Европа“, посочи Цветан Цветанов. „Присъединяването на България към Шенген и еврозоната остават наши приоритети“, уточни той. „Дипломатическите ни ходове бяха подкрепени от европейските лидери. Еднозначно положителна беше оценката за съвместните ни дипломатически усилия с Македония“, коментира председателят на групата на ГЕРБ.

„За да получим доверието на европейските структури и лидери е нужно да покажем, че си вярваме помежду си. Българският избирател няма да прости нито на управляващи, нито на опозиция евентуалното пропиляване на шанса България да подобри имиджа си в Европа“, заяви Цветан Цветанов.