Главчев: Работата ни започва с дискусия по антикорупционния закон

Постъпили са два различни законопроекта

Ваканцията на народните представители приключва и новият парламентарен сезон започва утре.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев заяви в ефира на БНТ, че работа на народните представители ще започне с дискусия по антикорупционния закон, който беше обект на политически дебат през ваканцията на депутатите.

В парламента са постъпили два различни законопроекта. Главчев обясни, че пътната карта на сесиите на парламента вече е ясна. Първата стъпка е да се започне работа по предстоящото европредседателство. "Очакваме през ноември председателят на ЕП да дойде на посещение, където той ще направи изказване в пленарната зала", каза още той.

"Външната ни политика през последните месеци е много ефективна, всички признават постиженията ни. Това не се беше случвало в съвременната ни история до момента", каза Димитър Главчев.

Председателят на парламента коментира и темата за борбата с корупцията. "В резултат на подтискането на корупцията се намират средства, които може да насочваме в други сектори. В резултат на борбата със сивата икономика, в резултат на стабилността на политическата ситуация, икономиката започва да функционира по-добре. Виждате - има ръст в икономиката и спад в безработицата", коментира той.

За финал на разговора, Главчев си пожела парламентът да работи без лични нападки и лош тон за да може да осигури по-добър начин на живот на българските граждани.