Страхотни "лъвове" повалиха Словения в три гейма

Следващият двубой на нашите най-вероятно ще бъде срещу Финландия

Мъжкият национален отбор по волейбол на България надигра Словения с 3:0 (25:22, 28:26, 25:17) в третия си мач от предварителна група С на Европейското първенство, който се игра в полския град Краков.

С това националите ни записаха втора победа в първенството и завършиха на второ място в групата, с актив от 6 точки.“Лъвовете“ продължават във втората фаза на шампионата, като в следващия си двубой ще играят с третият от предварителна група А (най-вероятно Финландия) на 30 август.

Националите ни започнаха стабилно и диктуваха по-голямата част от мача. В първата част те взеха преднина, която запазиха до края и поведоха с 1:0 гейма. По-оспорвана бе втората част, в която нашите отново водеха до двадесета точка, но допуснаха изравняване. Единична блокада на Георги Братоев доведе до точка преднина в наша полза и геймбол за България (24:23), но националите ни не успяха  да го затворят при първата възможност. В решителните минути обаче родните волейболисти показаха повече устойчивост и не позволиха изненади, като отново след единичен блок, този път на Николай Николов надделяха с 28:26 и спечелиха и втората част.

Възходящата линия продължи в пълна сила в третата част, в която момчетата на Пламен Константинов доминираха изцяло. След серия от сервис на Виктор Йосифов, включително и два последователни аса, волейболистите ни поведоха с разгромното 11:4. До края на мача нашите нямаха проблеми и затвориха гейма с разлика, а с това записаха и чиста победа,съобщи БФ Волейбол.

Реализатор за победата на България бе Цветан Соколов с 21 точки. Николай Николов и Николай Пенчев завършиха с еднакъв актив от по 10 точки.