Ивелин Попов: Нямахме дълги години победа над голям отбор,но бихме Холандия

Надявам се,че срещу Швеция ще получим солидна подкрепа от феновете

Нападателят на българския национален отбор Ивелин Попов направи интересно изказване преди домакинството на 31 август на Швеция в среща от група "А" на световните квалификации. Играчът на Спартак (Москва) заяви, че много негови чуждестранни колеги изпитваt кошмари, когато трябва да гостуват на "Васил Левски".

Лидерът на "лъвовете" уточни, че травмата, заради която пропусна последния мач на клубния си тим, не е сериозна и ще е готов за сблъсъка на Националния стадион.

"Доста пъти отписвахте този отбор, нямахме дълги години победа над голям съперник, но бихме Холандия. Вътрешно съм уверен, че ще играем, както срещу Холандия. Доста колеги ми казват: “Кошмарно е да гостуваме в България”. Надявам се да им направим тежък мача. Те са лидери в групата, но трябва да внимават във всички линии. Ние трябва да играем компактно".

"По-добре съм. До мача с Швеция всичко ще е наред. От петък до днес не съм имал натоварвания, само процедури. Вечерта ще уточняваме дали да тренирам с отбора", каза Попов по повод травмата си.

Той изрази надежди, че отборът ще получи солидна подкрепа от феновете: "Феновете са неизменна част от отбора и апелирам, ако могат, да дойдат и да ни подкрепят".

Срещата между България и Швеция е в четвъртък от 21:45 часа.