Стана ясно името на нападателя убил две жени в Турку, Финландия

Това е мароканец, роден през 1994 г., представил се с фалшиво име при пристигането си в страната

Финландската полиция съобщи, че е идентифицирала нападателя с нож, признал миналата седмица, че е убил две жени в град Турку. Това е мароканец, роден през 1994 г., представил се с фалшиво име при пристигането си в страната през 2016 г., предадоха Франс прес и Ройтерс.
Първоначално властите казаха, че заподозреният се нарича Абдул Рахман Мешках, че е на 18 години и е кандидат за убежище от Мароко. Сега вече истинската му самоличност е потвърдена, посочи инспектор Криста Гранрот от Националното бюро за разследване пред Ройтерс. Полицията обаче не оповести истинското име и възрастта на нападателя.
Още осем души бяха ранени при нападението с нож на 18 август в югозападния крайбрежен град Турку. Това е първото разследване във Финландия за атака, свързана с тероризъм.
Заподозреният, който се намира в ареста, заяви пред съда, че е отговорен за атентата, но отрече, че мотивите му са терористични. От пристигането си във Финландия през 2016 г. той живял в център за настаняване на бежанци в Турку и преди нападението получил отказ на молбата си за убежище.
Общо седем души бяха арестувани във връзка с това нападение, сред които и нападателят, който беше ранен от полицията малко след атаката. Трима от задържаните вече бяха освободени.