Ангелкова: Обявяваме старт на вторите Годишни награди в туризма

Срокът за подаване на документи е до 15 октомври

От днес стартира състезанието за вторите Годишните награди в туризма. Това заяви министър Николина Ангелкова при посещението си в Античния тракийски град „Кабиле“ заедно с кмета на община Ямбол Георги Славов, предава пресцентърът на Министерството на туризма. „Миналата година Националният археологически резерват спечели наградата за 2016 г. в категорията „Изборът на българите“, затова за мен е чест и особено удоволствие да Ви информирам точно тук за старта на тазгодишния конкурс“, допълни още министърът.

„Използвам повода на днешната ни среща и да призова всички общини и туристическия бранш да участвате активно в Годишни награди в сферата на туризма 2017, които Министерството организира в 16 категории. Това е добър начин да представите резултатите, които сте постигнали през миналата година, а и не само“, заяви Ангелкова. Тя подчерта, че срокът за подаване на документи е до 15 октомври и всеки, който желае да вземе участие в подбора, може да подаде кандидатурата си. „Достатъчно е да отворите сайта www.tourismawards.bg и ще намерите подробна информация за провеждането на конкурса и начина на кандидатстване. Спечелилите участници ще бъдат обявени на тържествена церемония през месец декември 2017 г.“, допълни министърът.

„Бих искала да благодаря на представителите на местната власт, и лично на кмета на Ямбол г-н Георги Славов, за активната позиция и за усилията, които полагате за превръщането на България в предпочитана и конкурентна туристическа дестинация“, подчерта министър Ангелкова. И добави, че годишните награди в туризма са точният стимул, който активира сектора да се развива и съревновава. „По този начин ние предоставяме на българските и чуждестранните туристи не само още по-добър и качествен, но и по-конкурентен туристически продукт“, каза още тя.