Горанов ще ръководи българската делегация за срещи във Вашингтон - bulgaria.utre.bg

Горанов ще ръководи българската делегация за срещи във Вашингтон

24 август 2017, 06:03 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Делегацията ще присъства на срещи със Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ

Правителството определи състава на делегацията, с която България ще участва в редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на Международния валутен фонд (МВФ), които ще се проведат в периода 13-15 октомври 2017 г. във Вашингтон. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Българската делегация ще бъде ръководена от министъра на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител за България в организациите от Групата на Световната банка. В състава на делегацията влизат още управителят на БНБ и управител за България в МВФ Димитър Радев, заместник-министърът на финансите и заместник-управител за България в МВФ Маринела Петрова и подуправителят на БНБ и заместник-управител за страната в Световната банка Димитър Костов.

В рамките на форума българските делегати ще се срещнат с висши ръководни екипи на МВФ и Световната банка, с представители на международни финансови институции, на инвестиционни и централни банки. Участието на България в предстоящите годишни срещи увеличава възможностите на страната ни за разширяване и стабилизиране на международните контакти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета