Ангелкова: Проверяваме всички сигнали, подадени до Министерството на туризма - bulgaria.utre.bg

Ангелкова: Проверяваме всички сигнали, подадени до Министерството на туризма

23 август 2017, 15:20 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър МТ

Министерство на туризма може да се самосезира и по информация в медиите

Проверяваме всички сигнали, подадени до Министерство на туризма и ще продължим да го правим, защото това е наше задължение по закон. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод съобщения, че касовата бележка, издадена от заведение в Харманли била шега, направена от клиенти на заведението, предава пресслужата на ведомството.

Министерство на туризма може да се самосезира и по информация в медиите, но случаят със сладкарницата в Харманли изобщо не е такъв. Сигналът за касовата бележка „Нищо за 5 лв.“ е подаден на официалния имейл на Министерството на туризма, за жалби и сигнали, на 18 август 2017 г. в 18,20 часа. Той гласи: „само в България- сметка „нищо- 1 час- 5 лв. Без коментар…“ Сигналът е изведен в деловодството на министерството с номер Т-94-Е-21 от 21 август 2017 г.

Министерството на туризма заявява, че подателят на сигнала не е анонимен. Той е издател на вестник за българите във Великобритания и впрочем това е същият човек, подал и сигналът за такса „изискване на клиента“, при която заведение в Кранево бе начислило неправомерно 2 лв. допълнително от потребителите.

„Радвам се, че Министерството на туризма реагира на нашите сигнали и се надявам да стане всеобща практика на сънародниците ни в България да се обръщат към институциите при проблеми от всякакъв вид. Само така проблемите ще могат да бъдат решени.“ Това пише до министерството реалният подател на сигнала за заведението в Харманли.

Както бе обявено, експертите на Министерството на туризма ще извършат проверка за съответствие на категоризацията на заведението в Харманли, независимо че само часове след огласяване на случая то е излязло в ремонт.

"Уважаваме чувството за хумор на всеки, но експертите ни работят за надграждане на рекордните резултати, постигнати през последните години в българския туризъм с усилията на целия бранш – инвеститори, хотелиери, туроператори и техните служители. За всички тях имиджът на туризма не е и няма да бъде шега", обявиха от министерството.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета