Константин Каменаров е новия генерален директор на БНТ

Общество

23-08-2017, 12:31

Снимка:

бнт

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

СЕМ пусна и 9-мата кандидати за шеф на БНТ до втори кръг

Кандидати за поста генерален директор на БНТ бяха още Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Тома Иванов и Сашо Йовков

Константин Каменаров е новия генерален директор на БНТ. Той бе избран с 4 гласа "за" от петимата членове на СЕМ. За него гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова, Мария Стоянова и председателят София Владимирова. Фаворит на Иво Атанасов беше Валерий Тодоров.
Кандидати за поста генерален директор на БНТ бяха още Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Тома Иванов и Сашо Йовков. 
През изминалите два дни шестимата кандидати представиха концепциите си за управление пред медийния регулатор и отговаряха на въпроси на членовете на СЕМ.
По време на изслушването си пред СЕМ Константин Каменаров заяви, че неговата концепция е базирана на реални и постижими идеи при консервативно финансиране. Подчерта, че бюджетът, с който разполага в момента обществената телевизия, е крайно недостатъчен и даде пример, че преди 15 години той е бил в два пъти по-голям размер.
Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар. Но за да не останат те "самотен остров", както се изрази той, в БНТ изключително важна е програмата, за да може БНТ да се превърне в една истинска алтернатива на комерсиалните телевизии.
Според него БНТ трябва да фокусира целия си технически и човешки ресурс, за да произвежда все по-качествен продукт.