Иван Сеферинов: Имаме всички шансове да се класираме на Световното

Селекционерът на волейболистките ни изрази своята увереност, че "лъвиците" ще успеят да се преборят за квота за Мондиала

Женският национален отбор по волейбол на България излиза днес, 22 август срещу Словения, в първия си мач от група G, във втория етап на световните квалификации, съобщават от БФВолейбол. Двубоят е в холандския град Ротердам, като започва в 15:30 ч (б.в). Селекционерът на волейболистките ни Иван Сеферинов изрази своята увереност, че "лъвиците" ще успеят да се преборят за квота за Мондиала, като заяви, че е доволен от подготовката през изминалите дни.
 "Два отбора се класират за Световното от този турнир. Безспорно, основният лидер в тази квалификация е Холандия. „Лалетата“ са домакини и ще бъде много трудно срещу тях. Но в същото време смятам, че нашият отбор ще вземе втората квота. Явно това е и мнението на домакините, защото са оставили последния си мач от турнира именно с България. Надявам се тяхната преценка да бъде вярна и двубоят да бъде своеобразен финал. Но не бива да подценяваме никой. Ще играем мач за мач и ще преценяваме как да подходим срещу всеки съперник поотделно. Смятам, че тимът ни има всички шансове и възможности за това. Съставът ни заслужава класиране на Световното първенство 2018 и съм уверен, че ще успеем да го постигнем".