Страхотен Григор спечели титлата в Синсинати!

На финала българинът победи с 6:3, 7:5 австралиеца Ник Кирьос

Григор Димитров спечели най-голямата титла в кариерата си до този момент, след като триумфира на турнира от „Мастърс 1000“ сериите в Синсинати. На финала българинът победи с 6:3, 7:5 австралиеца Ник Кирьос. Това е трета титла за Димитров през сезона, след като вече триумфира в Бризбън и София и общо седма в кариерата му до момента. С този успех българинът ще се изкачи до номер 9 в световната ранглистата.

В петия гейм Григор направи две двойни грешки и се стигна до първи шанс за пробив в мача. Димитров показа старахотна защита и се измъкна от трудната ситуация. В следващия гейм Гришо стигна до първата си възможност за пробив в мача и накара съперника му да сбърка, повеждайки с 4:2. Димитров поведе 30-15 в седмия гейм, но се след две грешки се стигна до нова точка за пробив за Кирьос. Григор обаче отрази опасността и затвърди пробива за 5:2. Григор сервираше за сета при 5-3 и го затвори на нула. 

И двамата бяха убедителни и взимаха подаванията си до средата на втория сет. В седмия гейм Григор стигна до два шанса за пробив, но те бяха неутрализирани след асове. 

В гейм №11 Димитров проби за преднина 6:5, след което затвори мача от втория си мачбол.

"Ник, много е трудно да се играе срещу теб – бяха първите думи на първата ни ракета на шампионската церемония. – Поздравления, че стигна до финала. Вчера видях майка ти и ѝ пожелах късмет, а тя отвърна „Мисля, че ще се видим на финала“.

"Благодаря на екипа ми, на моето семейство. Благодаря за подкрепата. Обичам да играя тук“, продължи Димитров.

Накрая той се обърна и на български към сънародниците си по трибуните, за да им благодари.