Ремонти в училищата преди началото на учебната година - bulgaria.utre.bg

Ремонти в училищата преди началото на учебната година

21 август 2017, 06:01 | Мила Иванова
  • Снимка:
    mon.bg

Най-много са училищата в София - град

Тази година отново в някои училища в страната текат основни ремонти дейности или освежителни козметични подобрения. Най-много са училищата в София - град. 7-мо училище „Кузман Шапкарев" в Благоевград също ще бъде с нов облик през предстоящата учебна година. От 15-и септември учениците в него ще бъдат 904, като шест нови паралелки ще се разкрият за първокласници.
По информация на Регионалните управления на образованието към 10-ти август тази година ремонтни дейности има в 25 училища в Благоевградска област. В Област Русе те са 12. Във Варненска и Пловдивска област съответна 26 и 27 училища. Най-много ремонти има в София град - 74. В 66 от тях се извършват козметични ремонти, а в останалите 8 се изпълняват дейности по укрепване на училищната сграда, саниране, ремонт на покриви, подмяна на парно.

В 5-то Основно училище "Иван Вазов" в столицата тече саниране и ремонт на физкултурния салон.
Друг сериозен ремонт е този в 32 Средно училище с изучаване на чужди езици "Св. Климент Охридски, където има ремонт на покрива.
Основен ремонт на сградата на стола се извършва в 36-то Средно училище "Максим Горки". Освежителен ремонт има и в Благоевградското средно училище "Кузман Шапкарев". Там ръководството е отделило 25 хиляди лева за за освежаване на коридорите на двата първи етажа и ще бъде премахната дървената ламперия.
Очаква се ремонтните дейности във всички училища в страната да приключат до началото на новата учебна година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета