Московски: БСП направи думата концесия „мръсна“

БСП не спират да заливат с фалшиви новини

Не сме подарили нищо и не сме дали нищо безплатно. Процедурата за концесията на интермодалния терминал в Пловдив е абсолютно прозрачна. Минати са всички публични процедури. Така министърът на транспорта Ивайло Московски отговори на обвиненията на БСП за концесията на интермодалния терминал в Пловдив.

„Две правителства на БСП писмено са потвърдили, че този прокет ще бъде реализиран чрез концесия. Това са правителствата на Сергей Станишев и на Пламен Орешарски. При нас всичко е прозрачно и ясно. Щом от БСП твърдят, че всичко е подарено, нека до днес ми пратят документите и веднага ще спра концесията. Ако г-н Георги Свиленски от БСП успее да донесе повече инвестиции, не чрез концесия, аз съм готов да си понеса политическата отговорност. Същото очаквам и от него. Чакам отговор от него днес. Ще го направя директор на дружеството, ако успее да осигури повече средства. БСП направиха думата концесия мръсна. Това не е така. Това е един легален и много добър начин за инвестиции. Ако концесионерът не спазва договора, държавата веднага може да прекрати този договор. По времето на БСП са реализирани 14 концесии. Аз по-дясна политика от тази не съм виждал“, заяви Ивайло Московски.

От своя страна заместник-предесдателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев заяви, че БСП не спират да заливат с фалшиви новини. „Няма нищо вярно в твърденията, че „Цариградско шосе“ се ремонтира всяка година. Това може много лесно да се провери. Същото важи и за завода за отпадъци. По тяхно време те ходеха там и беряха макове, а сега край София има един от най-модерните заводи и депо, които рециклират отпадъците на софиянци“, обясни Стойнев.

„Не трябва да забравяме и да трябва да бъдем винаги критични към поднасянето на лъжлива информация от страна на БСП. Видяхме какво стана на последните избори в столичния квартал „Младост“. Тогава бившият кадър на БСП Георги Кадиев подкрепи една дама, от която сега се отказва. Тогава пак бяха фабрикувани множество фалшиви новини и виждаме какво се случва сега“, допълни Стойнев.