Джамбазки: Имаме предимство в кандидатстването за Агенцията за лекарствата

Политика

17-08-2017, 09:16

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Симеонов: Във всяко заведение има по един собственик, който мисли, че е над закона

Не разбирам протеста на хората в Слънчев бряг относно проверкит

Дава добър личен пример Валери Симеонов с проверките по морето, все пак проблемите по Черноморието са отдавна. Това коментира в ефира на БНТ евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Неиздаването на касови бонов, фалшиф алкохол и редица други престъпление, са отдавна, това се нарушава от години. Начинанието на вицепремиера трябва да бъде похвалено, а не да се критикува", добави той.

Джамбазки отбеляза, че не разбира протеста на хората в Слънчев бряг относно проверките. "Какво значи протестът на хората в Слънчев бряг, че те протестират за правото да нарушават закони, все пак не сме го казали ние, законът казва какви са допустимите норми на шум, дори в курортите", обясни евродепутатът.

Той посочи, че на Запад се спазват регламентите и може би затова там всичко е по-успешно в тази сфера.

Евродепутатът бе категоричен, че имаме предимство при кандидатстването за преместване на Европейската агенция за лекарствата от Великобритания у нас след Брекзит. "Имаме предимство в кандидатстването за Агенцията за лекарствата, понеже нямаме нито една европейска изнесена агенция, има защо да настояваме и то доста. Имаме и развита фармацевтика все пак. Ако успеем да издействаме преместване, ще привлечем и много чуждестранни фармацевтични компании у нас, ще се отворят и много нови работни места", каза Джамбазки.

Той добави и че трябва да поискаме от ЕС и да се създаде Агенция за автомобилен транспорт и пътна безопасност, за да се защити нашия бизнес.