Борисов поздрави вярващите и обеща средства за ремонт на Троянския манастир - bulgaria.utre.bg

Борисов поздрави вярващите и обеща средства за ремонт на Троянския манастир

15 август 2017, 14:35 | Мила Иванова
  • Снимка:
    facebook

Има ли вяра, има надежда за бъдещето, каза премиерът

Бойко Борисов обеща правителството да отпусна половин милион лева за ремонта на още едно крило на Троянския манастир. Пред журналисти в светата обител премиерът каза, че решение за това ще се вземе утре.

"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то утре ще стане", заяви Борисов. Той каза още, че от една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и манастири в България, което по думите му и патриархът може да потвърди - че стотици са направени. "На 10 септември се разбрахме с патриарха и руския посланик, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време да направят Пантеон, сега я изградихме наново", заяви още премиерът. Той добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е канонът.

"Така че за наша голяма радост днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре - има ли вяра, има надежда за бъдещето", каза премиерът, който честити празника на всички българи и им пожела да са живи и здрави. "Бог пред нас, ние след него, това е изключително хубав празник", каза още Бойко Борисов. Той беше в светата обител на днешния храмов празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия епископ Сионий.

Присъствах на празничната Света литургия в Троянския манастир „Успение Богородично“. Помолих се за здраве, мир и благоде...

Публикувахте от Boyko Borissov в 15 август 2017 г.

Правителството ще отпусне половин милион лева за ремонта на Троянския манастир. Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете, че като кажем нещо, то утре ще стане. От една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и храмове в България. Така че – за наша голяма радост – днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре – има ли вяра, има надежда за бъдещето.

Публикувахте от Boyko Borissov в 15 август 2017 г.


Коментари (1)

Потребител
the dark side of the moon
Тикво, дойде време да връщаш парите от КТБ.
15 август, 16:45 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета