Ангелкова: МТ продължава с проверките, няма общо с акциите на министър Симеонов - bulgaria.utre.bg

Ангелкова: МТ продължава с проверките, няма общо с акциите на министър Симеонов

14 август 2017, 18:48 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МТ

Николина Ангелкова заедно с министъра на околната среда и водите Нено Димов участва в дискусията „За по-чист морски туризъм“

Продължават проверките на Министерството на туризма по цялото Черноморие. Те обаче не са обвързани по никакъв начин с акциите на вицепремиера Валери Симеонов от последните дни. Това заяви днес във Варна министър Николина Ангелкова, която заедно с министъра на околната среда и водите Нено Димов участва в дискусията „За по-чист морски туризъм“. С представители на туристическия бранш бяха обсъдени и правилата за разделно събиране на отпадъците в хотели и заведения за хранене.
И тази година най-честите нарушения по плажовете са свързани с липсата на спасители, заяви министър Ангелкова. Уведомени са областните управители, които отговарят за почистването и осигуряването на водно спасяване на неохраняемите плажове. Тази година се забелязват много по-малко нередности с поставянето на временнни премествяеми обекти. Те са били само три, след като са направени предписания по случаите. Забелязват се обаче друг тип нередности.
Нов вид нарушения по плажовете това лято са констатирали проверките на министерството на туризма, каза във Варна министър Николина Ангелкова. Става въпрос за плажове, които са отдадени под наем, но новият стопанин не иска да подпише договора си, или не е допуснат от предишен наемател. Такива са плажовете Кабакум и Панорама край Варна.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Няма как всички други да плащат, а само те да извършват нерегламентирани дейности на плажа, държавата да им плаща почистването и водното спасяване, а пък те да извършват търговска дейност.
Министерството на туризма ще продължи да извършва проверки за чистотата на плажовете до края на активния туристически сезон.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика