Неймар тръгна с пас и гол за ПСЖ

Кафу влезе като смяна в 66-ата минута при победата на Бордо над Метц с 2:0

Неймар тръгна с пас и гол за Пари Сен Жермен при победата на парижани като гост на Гинган с 3:0. Домакините си отбелязаха автогол. След това Неймар намери от дълбочина Кавани за второто попадение на гостите. Черешката на тортата при първия официален мач на бразилеца във френското първенство и за ПСЖ бе неговият първи гол в шампионата на Лига 1. В края на мача Кавани върна реверанса и подаде на Неймар, който от малкото наказателно поле се разписа за 3:0.

По този начин Неймар тръгна с пас и гол за ПСЖ. Очевидно взимането на фланелката с номер 10 в отбора на ПСЖ се отрази благотворно на бившият футболист на Барселона. През цялото първо полувреме Неймар извеждаше с кинжални пасове от дълбочина своите съотборници. През второто, един такъв пас стигна до Кавани, а после уругваеца върна жеста на бразилеца.

Така още от първия мач се видя,че Кавани и Неймар правят страхотен тандем. Ди Мария също показа обичайната си пробивност. Рано е да се каже от един мач, но като, че ли с Неймар атаката на ПСЖ изглежда доста по-остра и бърза отколкото беше с Ибрахимович.

Тепърва ще се види дали ПСЖ ще играе очакваната лидерска роля в шампионата. Но за да си върне титлата май ще трябва да се бори не само със сегашния шампион Монако. След първите два кръга и Лион, Марсилия и Сент Етиен също имат пълен актив от точки. Големите във френското първенство заявяват,че тази година шампионата във Франция ще изглежда доста оспорван.


Бордо е на шеста позиция с четири точки заедно с Анже и изненадващо добре представящия се Троа победил Ница без Снайдер и Балотели като гост с 2:1. Очевидно Ница се пази за плейофите за влизане в Шампионската лига с Наполи.

Що се отнася до новия тим на Джонатан Кафу,"жирондинците" спечелиха у дома с Метц с 2:0. Бившият играч на Лудогорец  влезе в игра като смяна в 66-ата минута на мястото на Франсоа Камано.