Ангелкова: Kонцесионерът на морски плаж „Равда- Академика“ ще смени част от чадърите - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Ангелкова: Kонцесионерът на морски плаж „Равда- Академика“ ще смени част от чадърите

13 август 2017, 09:13 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър МТ

Голяма част от чадърите, които се предлагат в платената зона се констатира, че са в изключително лошо състояние

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на морски плаж „Равда- Академика“. При проверката се констатира, че информационните табели, посочващи свободната зона за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги е стара и не дава вярна информация, предава пресцентърът на Министерството на туризма.

"Установени бяха и проблеми с плажните принадлежности,които туристите заплащат. За голяма част от чадърите,които се предлагат в платената зона се констатира, че са в изключително лошо състояние, съобщи министър Ангелкова. На концесионерът ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние", заяви министърът.

"И допълни,че това е задължително, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, както и да се подсигури качеството на услугата, за която туристите заплащат. Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво, за да се гарантира безопасното им използване", обясни министърът.

По време на инспекцията на плаж „Равда- Академика“ бе установено още, че зоните за свободно плажуване и площта с платени чадъри и шезлонги са равностойни. "Има изградени и подходни пътеки към морската ивица. По време на проверка на плажа бе получен сигнал за недостатъчна добра хигиена на ивицата", каза министър Ангелкова. "Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа", подчерта тя.

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира заедно с екип от експерти морски и плаж „Равда-ХТИ”, за който преди време бе получен сигнал за поставена табела „частен плаж” върху част от територията му до входа на ивицата. Тогава концесионерът на плажа обясни, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на „Равда ХТИ“ от собственика на хотела, който се намира непосредствено зад ивицата. По думите му табелата е била поставяна от гостите на хотела, за да си гарантират безплатната сянка.

„Днес установихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона за разполагаме на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пункт на съседен плаж”, коментира министърът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета