Борисов: При визитата на президента Макрон ще обсъдим общи проекти

Инвестицията от "Цанков камък" ще се върне след 1500-2000 години...Ако работи

При посещението на френския президент Еманюел Макрон у нас ще бъдат обсъдени съвместни проекти. Това каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който заедно с министри от кабинета присъства на началото на ремонтните дейности по два от основните булеварди в града.
По думите му разговорите за общи проекти са започнати още в Париж. По тази причина френският държавен глава ще пристигне на посещението си у нас с 90 души придружаващи лица. Едното е държавно посещение и водещ е държавният глава, през другото време ще има пленарно заседание с екипите по различни теми, обясни Борисов. Той допълни, че ще се обсъди и индустриалното сътрудничество за изпълнение на съвместни проекти за сухопътните войски и корабостроенето, за да може да се изпълняват проекти не само за нас, но и продукция, която да се продава.
За "Цанков камък" премиерът заяви, че 120 милиона евро е само пътят от 10 километра. Това са 240 милиона лева и си представете какво може да се направи в инфраструктурата във Варна с тези пари, каза той. Според него "Цанков камък" е плувен басейн за 1 милиард лева. По думите му "те са направили отдолу едно корито с цел инвестицията да се върне след 1500-2000 години, ако работи".
В отговор на въпрос какво е станало със сигнала за "Цанков камък", който е подал до тогавашния главен прокурор Борис Велчев, Борисов каза, че всичко се е потулило.
Борисов заяви още, че добрият резултат на БСП на изборите е дошъл от купуване на гласове. По думите му това е доказано, има депутат, срещу който има дело. Факт е, че е повдигнато обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията - купуването на гласове, допълни той.
Борисов каза още, че страната ни е готова за председателството на ЕС и всичко се движи по план. Той каза още, че е оптимист, че до Провадия ще има европейски газов хъб, и то много добър. Той обясни, че е убеден, защото според хората, от които зависи това, страната ни е на много прав път.