Симеонов подаде сигнал до Инспектората към ВСС срещу Панайот Генков - bulgaria.utre.bg

Симеонов подаде сигнал до Инспектората към ВСС срещу Панайот Генков

11 август 2017, 17:54 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg

Предмет на проверката следва да бъде почтеността на съдията

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет срещу магистрата Панайот Генков, който е председател и изпълняващ функциите на административен ръководител на Административен съд Бургас, предаде пресслужбата на правителството.

Предмет на проверката следва да бъде почтеността на съдията и установяване дали е оказвал натиск, както и пряко или косвено влияние върху други магистрати – членове на състави на Административния съд - Бургас, по отношение на произнасяне, свързано с отмяна на предварителното изпълнение и отмяна на актове на ТД на Национална агенция за приходите - Бургас, за незаконна дейност в редица заведения и дискотеки по българското Черноморие.

Искането също така е да се установи дали са налице действия, които накърняват престижа на съдебната власт, както и дали с действията си, председателят на Административен съд - Бургас компрометира честта на съдията и професията в обществото.

Според заместник министър-председателя е недопустимо членове на съдебната власт да саботират действията на органи на изпълнителната власт срещу нарушители на законите на Република България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика