Ангелкова: Не мисля, че хората имат основание да бъдат недоволни, проверяваме всеки плаж

Планираните проверки са три - в началото, средата и в края на сезона

Не мисля, че хората имат основание да бъдат недоволни, защото проверяваме всеки един плаж. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с кметове от област Бургас във връзка с проверката на къмпинг „Корал“, съобщи Агенция „Фокус“.

„Ние не делим плажовете на природосъобразни, неохраняеми или стопанисвани, на концесия или под наем“, допълни още министърът. По думите й плановите проверки са три - в началото, средата и в края на сезона. Тя обясни, че проверки се извършват и по сигнал, както и изненадващи такива.

Вчера е извършена съвместна проверка на къмпинга с всички компетентни институции. Установено е незаконно ползване на електроенергия в обект, който е разположен незаконно върху държавна собственост. Установено е и лошо стопанисване на частните имоти зад ивицата на плажа. Там нерегламентирано са разположени каравани и палатки. Установена е незаконна сонда за вода.

"Мисля, че всички ние, като граждани на България, трябва да сме равни пред закона и всеки, който ползва определени услуги, следва да заплаща за това. Установени са още нерегламенирани каравани, като следва да се установи дали са разположени върху дюни", каза още Ангелкова.

Днес министър Ангелкова се срещна с кметове от областта в Заседателната зала на Община Бургас. На нея са разисквани проблеми и предизвикателства, които се срещат във връзка с управлението и стопанисването на черноморските плажове.