Д. Атанасова: Да не забравяме, че точно г-жа Нинова бе уволнена като зам.-министър за корупция

Политика

11-08-2017, 14:28

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атанасова: ГЕРБ настоява за дебат за мажоритарния вот от над година

Атанасова: Борисов е феномен!

В рамките на следващата седмица ГЕРБ ще внесе сигнал до главния прокурор за "Цанков камък"

ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. Това заяви на извънреден брифинг във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков.
„В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото“, допълни народният представител.


Александър Ненков коментира, че има някакво съвпадение, защото винаги, когато се говори за изтичане на държавни средства, става въпрос за проекти на Тройната коалиция. Той даде за пример проекта АЕЦ „Белене“, за който държавата е платила близо 3 млрд. лева, подобен е и казусът с „Цанков камък“.


Александър Ненов подчерта, че проектът е нерентабилен.
„Важно е гражданите да знаят, това има значение, когато говорим за това, че парите не достигат, за пенсии, заплати, социални плащания, а отиват именно в такива проекти, които държавата е длъжна да довърши, защото някои е взел престъпно решение в ущърб на гражданите“, добави народният представител Александър Ненков.

Проектът бе на тройната коалиция, допълни народният представител Десислава Атанасова. Тя припомни, че по него време министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а негов заместник - Корнелия Нинова. Настоящият председател на БСП с особен плам говори за паралелна държава, но нека в БСП да не забравят, че точно г-жа Нинова бе уволнена като зам.-министър за корупция, посочи Атанасова. Депутатът от ГЕРБ допълни още, че "бомбата" със земите по Северното Черноморие също е заложена по времето на тройната коалиция.
Атанасова посочи, че третото правителство на Бойко Борисов се справя много добре и каквито и опити да прави опозицията, е видно това, което се прави и какви усилия се полагат. Предишните два мандата бяха преди всичко строителство, сега вече се виждат и плодовете, обобщи Атанасова.