Григоров иска запазване на работните места и доходите в „Дунарит“

Новините

11-08-2017, 09:13

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Караниколов в Русе: Държавата стои зад работниците и зад „Дунарит“

Ръководството на "Дунарит" подаде оставка

Областният управител запозна стачкуващите с даденото становище от министър-председателя и министъра на икономиката

Заради  опасността от отнемане лиценза на „Дунарит“, областният управител Галин Григоров се срещна с министъра на икономиката  Емил Караниколов вчера. Двамата  ,заедно със заместник- областния управител Валентин Колев посетиха  военния завод и проведоха среща с протестиращите и синдикатите. Министърът заяви, че предприятието е от първостепенно значение за икономиката на региона и то категорично ще продължи да функционира. Запазването на комплекса е приоритетно и за целия военно промишлен отрасъл на страната.

Областният управител проведе поредица от разговори с хора от кабинета на министър-председателя и министъра на отбраната. Те също увериха, че ще бъде направено всичко възможно заводът да продължи да работи.

По-рано през деня Григоров и Колев се срещнаха със служители на „Дунарит“ по време на предупредителния протест пред граничен пункт „Дунав мост“. Областният управител запозна стачкуващите с даденото становище от министър-председателя и министъра на икономиката. Той заяви, че негов приоритет е преди всичко запазване работните места и доходите на тези висококвалифицирани и отговорни служители.