Григор Димитров победи Миша Зверев в Монреал

Гришо се изправя срещу Робин Хаасе

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал,съобщи БФ Тенис.

Седмият поставен победи Миша Зверев от Германия след 6:3, 3:6, 6:3 за точно 100 минути игра.

В първата част Димитров на два пъти пробиваше съперника, но допускаше връщане на брейковете, след като правеше по две двойни грешки. Гришо проби за 5:3 и след това затвори сета за 39 минути игра.

В началото на втората част Зверев проби за 3:1 и затвърди. В последния гейм на частта Гришо имаше точка за пробив, но не успя и Миша изравни сетовете.

В решителната трета част Димитров проби за 4:2, след четири поредни двойни грешки на Зверев. В деветия гейм Гришо сервира за мача и реализира първия си мачбол.

Следващият съперник на Димитров е холандецът Робин Хаасе, който е 52-и в ранглистата. До момента Гришо е спечелил и двата мача помежду им с по 2-0 сета.

Григор Димитров и партньорът му Хуан Мартин дел Потро отпаднаха на осминафиналите на двойки. В равностоен двубой те отстъпиха на най-титулуваната двойка в света Боб и Майк Брайън от (САЩ) с 3:6, 5:7.Така българинът ще може да се съсредоточи върху участието си на единично на турнира в Монреал от "Мастърс 1000". Мачът продължи 65 минути. В първия сет близнаците поведоха с 3:0 и лесно затвориха частта. Във втората Димитров и Дел Потро взеха преднина от 4:1, но до края на мача взеха само още един гейм.

Днес Григор Димитров ще излезне на корта за осминафинален двубой срещу Робин Хаасе от Холандия. Мачът на Гришо отново е на втория по капацитет за зрителите корт „BANQUE NATIONALE“. Димитров и Хаасе излизат на игрището веднага след започващия в 19:30 наше време двубой между Джаред Доналдсън (САЩ) и Диего Шварцман (Аржентина). Победителят от тази среща ще се изправи на четвъртфиналите срещу Гришо или холандеца.