Иван Сеферинов: Световната квалификация е цел №1 в момента

България и Холандия са основните фаворити за класиране на Световното първенство в Япония през следващата година

Селекционерът на женския национален отбор Иван Сеферинов определи България и Холандия като основните фаворити за класиране на Световното първенсво в Япония през следващата година,съобщи БФ Волейбол

Специалистът заедно с капитана Елица Василева и диагонала Емилия Димитрова бяха специални гости на Пресклуб „България“, където се проведе пресконференция по повод предстоящата квалификация в Ротердам. Турнирът ще се проведе от 22-и до 27-и август, а съперници на тима са домакините, Словения, Белгия, Чехия и Гърция. За шампионата на планетата ще се класират първите два състава в групата.

„Световната квалификация е задача номер 1 пред отбора и правим всичко възможно да се класираме. Втората задача е европейското първенство в Азербайджан. В момента всичко е насочено към квалификацията в Холандия. Там участват 6 отбора, сред които няма слаб състав. Холандия като домакин е фаворит, но ние също сме  фаворити. Да не забравяме и да не подценяваме Белгия, Чехия, Словения и Гърция“, започна Сеферинов.

„Подготовката се води в София. Започнахме на 1 август. Времето е недостатъчно, но това важи за всички отбори. Сега сме към края на втората седмица. В третата седмица  от подготовката ще играем две контроли с Русия в Москва и ще направим последните изводи преди квалификацията в Ротердам. Наблюдавахме Холандия в мачовете от Гран При. Задача номер едно пред нас е да преодолеем тима на Чехия. Отборът ни ще бъде по-силен. Всички състезателки имат желание да се представят по най-добрия начин. Убедени сме, че ще се класираме, там се класират първите два отбора", добави специалистът на срещата с медиите.